Nosaltres

María

Sóc biòloga especialitzada en mamífers marins

La meva passió pel mar m'ha portat, desde fa molt temps, a involucrar-me i col·laborar amb diverses organitzacions per l'estudi i la conservació de la fauna marina. 

Durant el meu temps lliure m'agrada viatjar (incloent també la part d'organitzar el viatge 😋), la fotografia de natura i per suposat, la navegació. Sóc patrona d'embarcacions d'esbarjo (PEE) i marinera, i la meva intenció és seguir-me formant en aquest àmbit.

Sóc molt organitzada i perfecionista, i dins de l'associació m'agrada encarregar-me de la part més logística i de la comunicació a través de xarxes socials.

Iris

Sóc biòloga i porto anys treballant com a educadora ambiental.


Compromesa amb la conservació de les espècies i la protecció del medi ambient, considero que l'educació és la principal eina per donar a conèixer la biodiversitat del nostre planeta i, d'aquesta manera, protegir-lo.


En el meu temps lliure m'agrada viatjar, la música, la fotografia de natura i, per suposat, la navegació. Sóc patrona d'embarcacions d'esbarjo (PEE) i marinera, i la meva intenció és seguir-me formant en aquest àmbit.

Sóc molt creativa i reflexiva, i dins del projecte m'agrada encarregar-me d'idear noves propostes i de la part més tecnològica en quant a la creació de contingut.

PER QUÈ VELELLA?

El símbol que vam triar per donar nom al projecte representa una Velella (Velella velella). També és coneguda com a medusa veler, vela de mar, barqueta de Sant Pere o by-the-wind sailor.

Tot i que pugui semblar-ho, no es tracta d'una medusa, sinó d'una colònia de pòlips especialitzats i connectats. El cos de la Velella està format, per tant, per una base ovalada (disc), la colònia de pòlips en la part inferior, i una vela triangular a la part superior.

Les velelles s'alimenten de zooplàncton i són cosmopòlites de mars temperats i tropicals. Viuen a la interfase entre aire (mitjançant la vela) i aigua (gràcies als pòlips), formant part del plèuston.

El seu mitjà de locomoció és la vela, la qual s'alinea amb la direcció del vent i actua de timó. D'aquesta manera, depenen completament del vent i les corrents per tal de desplaçar-se. Com a conseqüència, aquest petit conjunt d'animals pot formar grans congregacions al mar i les platges, creant les denominades "marees púrpures". 

Hem triat a la Velella com a símbol del projecte no només pel seu símil amb els velers i la navegació, sinó també com una metàfora del que ens proposem.

I és que ens agradaria que el missatge i el compromís per la conservació arribés cada vegada a més gent, i així, de la mateixa manera que ho fan les velelles, contribuir a la formació d'una gran marea de persones conscienciades i compromeses amb el medi marí 😊